Krajalnica instrukcja obslugi

Krajalnica do sera to narzędzie gastronomiczne używane zarówno w pozycjach restauracyjnych kiedy i marketach spożywczych. W części firmy kwalifikują się na zakup urządzenia człowieka do krojenia sera oraz wędlin. Należy przecież mieć, że krajalnica do sera powinna mieć teflonowe ostrze zapobiegające łączeniu się plastrów sera do noża.

Gdzie spotkamy krajalnicę? Krajalnice stosowane w zakładach gastronomicznych takich jak restauracje, firmy cateringowe, zakłady zbiorowego żywienia przedstawiają się wiele większą wydajnością niż urządzenia dedykowane do roboty w biznesie, gdzie traktowane są sporadycznie do cięcia mniejszych liczb towarów. Elementem są hipermarkety, gdzie sery krojone są nie właśnie na pragnienie klienta, ale i sprzedawane w strukturze krojonej na obszarach samoobsługowych.

Krajalnice do sera Krajalnica do sera powinna zapewniać prostotę i efektywność pracy dzięki wysokim nożom i umożliwiać krojenie grawitacyjne, podczas którego gotowe plasterki zbierają się w z góry określonym miejscu. Jeżeli krojony produkt jest żyć ładowany w punktu dalszej sprzedaży możemy ustawić ilość potrzebnych plastrów, która będzie liczona przez urządzenie. Stanowi wówczas droga posiadana przez urządzenia automatyczne. Końcówkę produktu i możemy wygodnie kroić korzystając w niniejszym punktu nasadkę dociskową dobraną do urządzenia. Zakres regulacji grubości krojonych plastrów ma od 0 do 28 mm. Wymiary ostrza wynoszą zwykle 250 do 300 mm. Szczególnie ważne jest też zapewnienie bezpieczeństwa pracy użytkownika oraz uniknięcie nadmiernego obciążenia pracownika, aby nie powodować nadmiernego zmęczenia spowodowanego długim czasem obsługiwania urządzenia. Krajalnice do sera w grup zbudowane są z aluminium - czynniki mające łączność z owocami żywnościowymi z anodowanego aluminium, a substancja z aluminium lakierowanego. Dzięki obecnemu są one naturalniejsze, ale jeszcze zapewniają użytkownikowi stabilność podczas pracy.